top of page

Årsmøte med alvorlig bakteppe

04.03.2024

Til trygghet har hatt årsmøte og valgt nytt styre, vedtatt regnskap og budsjett, og lagt planer for det kommende året.


Dessverre er det et år fullt av usikkerhet vi går inn i, ettersom Sudan er midt i en grusom krig. De 85 barna fra Kassala som gikk på skolen i fjor takket være penger fra Norge, måtte sette utdannelsen sin på vent. Skolene er fylt opp av mennesker på flukt. Skolene i Sudan har vært stengt siden april 2023, og det er foreløpig meget usikkert når de kommer til å åpne igjen.


Vår søsterorganisasjon From Street to Safety holder senteret åpent, og det gjennomføres noe undervisning der. Den voldsomme inflasjonen og mangelen på matvarer gjør at fremtiden er usikker.


De ansatte og frivillige jobber fortsatt hver dag for å hjelpe barna på gata i Kassala, men disse har blitt så utrolig mange flere på grunn av krigen! Et anslag viser at 250.000 flyktninger har ankommet lille Kassala, og av disse er nesten 200.000 barn.


Les mer om situasjonen i Sudan her (nrk).


Her i Norge vil vi gjøre vårt beste for å samle inn penger til barna på gata i Kassala, også i 2024. I likhet med From Street to Safety (FSTS) ønsker vi å bidra der det trengs. Styret jobber frivillig (gratis), og i fjor gikk kun 482 kroner til administrasjon her i Norge, mens vi overførte 183.500 kroner til FSTS. Disse pengene ble brukt til lønn til de ansatte på senteret i Kassala, mat til barna, utdeling av over 1000 måltider mat til flyktningene som ankom Kassala, over 500 liter melk til barn som bor i midlertidige flyktningmottak på skolene, og selvfølgelig aktiviteter og undervisning for barna på senteret.


Det nye styret består av:

Ingunn Parker Bekkhus (styreleder)

Taha Hussein Ahmad

Marit Hepsø (økonomiansvarlig)

Ingvild Kilen Rørholt

Anni Friis Røyem (vara, ikke tilstede på bildet)

Comments


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page