top of page

1 år med krig - giverkonferanse i Paris

15. april 2024


Krigen i Sudan har herjet i et år, og konsekvensene er grusomme. Sudan er rammet av krig, sult og en flyktningkrise uten sidestykke, og de trenger all den hjelpen de kan få. Og endelig kommer det noen gode nyheter! På en giverkonferanse i Paris i dag lovet en rekke land å donere over 23 milliarder kroner i humanitærhjelp.


"Dette vil dekke de mest prekære behovene for Sudans innbyggere", sa president Emmanuel Macron da han oppsummerte konferansen. Ifølge FN er rundt 25 millioner mennesker helt avhengige av nødhjelp utenfra. Hele 5 millioner mennesker er på randen av hungersnød, og 8,5 millioner mennesker er på flukt. Ifølge lederen for FNs matvareprogram, Cindy McCain, er det overhengende fare for at krigen i Sudan kan utløse verdens verste sultkatastrofe.


Dessverre ser det ikke ut til at det blir en snarlig løsning på konflikten mellom regjeringshæren og RFS-militsen.


Hva gjør vi?

I Kassala drives senteret nesten som før, men med mange flere barn og ungdommer som har flyktet fra andre deler av landet. Les gjerne intervjuet med en av de ansatte på senteret her.


Til trygghet i Norge samler inn penger til vår søsterorganisasjon From Street to Safety i Kassala, Sudan. FSTS driver et gatebarnsenter i byen, og i normale tider finansierer de skolegang for mellom 70 og 80 barn som ellers ville jobbet på gata. Nå gir FSTS så mye opplæring til barna på senteret som de klarer. Like viktig er det at senteret fungerer som et fristed for barna. Her kan de leke, se på TV, slappe av, vaske seg selv og klærne sine, og de kan snakke med trygge voksne.


Hva kan du gjøre?

Vår største økonomiske trygghet er trygghetsfadderne våre. Gjennom en månedlig overføring er de med på å sikre en forutsigbar inntekt. Bli trygghetsfadder du også! Det blir du ved å overføre et fast beløp hver måned til Til trygghet sin konto 1254.05.76872. Merk overføringen "trygghetsfadder" og skriv inn din epostadresse. De fleste fadderne gir rundt 250 kroner, men beløpet du gir er selvsagt valgfritt.

Vi er helt avhengige av donasjoner, og hver krone gjør en stor forskjell. 

Du kan også donere et valgfritt beløp til VIPPS: 99527

Comments


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page