top of page

Vil du hjelpe oss å bygge kjøkken her?


Senteret under bygging i Kassala, mai 2017. Foto: Taha Hussein Ahmad

Har du pussa opp kjøkkenet ditt noen gang? Alle som har stått med hammer, spiker og malerkost vet at det er mye jobb, og at en hjelpende hånd kommer godt med!

I Kassala, Sudan, bygger de nå et lite kjøkken for å kunne selge mat til inntekt for det nye senteret for gatebarn. Vil du bidra, gi en slant eller spre det glade budskap?

Dagsenter under skyggetrærne I løpet av våren 2017 har det skjedd mye hos vår nye søsterorganisasjon i Sudan - "From Street to Safety Sudan". Et nytt senter har blitt bygget opp i Kassala, de har fått innendørs kontor, og har bygget og tatt i bruk et dagsenter som er bygget på en tomt som de har fått låne av kommunen. På bildet ser du dagsenteret under konstruksjon i mai 2017. Tomta var fra før helt tom, bortsett fra noen flotte skyggetrær, som er bevart.

"Fast food" til folk og flyktninger

I mai signerte From Street to Safety Sudan en kontrakt med kommunen i Kassala, som blant annet sier at de får låne tomta midt i sentrum så lenge prosjektet varer. Stedet ligger rett ved den sentrale busstasjonen, og det er alltid masse mennesker her, og mange barn som bor eller jobber på gata. I tillegg er det et samlingssted for syriske flyktninger som tigger. Som motytelse for lån av tomta, har derfor kommunen bedt From Street to Safety Sudan om å gi mat til flyktningene, i tillegg til gatebarna. Planen er derfor å bygge et lite kjøkken og åpne opp en liten restaurant/fast food utsalg. Her kan de selge mat til publikum, og gi mat til alle som er registrert, enten som syriske flyktninger eller som barn som bor eller jobber på gata. På sikt er planen at inntektene fra salget kan bidra til permanent drift av senteret.

En inntektskilde som varer Vi i Fra Tigging til Trygghet er veldig stolte av å kunne gi vårt lille bidrag fra Norge, til å støtte det gode arbeidet som gjøres av de frivillige og lokale myndigheter i Sudan. Takket være penger fra skoler, festivaler, trygghetsfaddere og generøse givere i Norge, har vi kunnet overføre midler slik at det nye senteret er sikret drift resten av 2017. Tusen takk til alle som har bidratt!

Og enda bedre er det selvfølgelig om senteret kan få opp en egen inntektskilde som varer! From Street to Safety Sudan har regnet ut at det vil koste om lag 50 000 sudanske pund (SDG, om lag 25 000 NOK) å bygge opp kjøkkenet.

Vil du gi bidra til nytt kjøkken og restaurant?

  • Gi en middag! Hva med å gi en slant - for eksempel tilsvarende prisen på en middag eller lunsj, til nytt kjøkken? VIPPS-nummeret vårt er 99527 - merk bidrag "Nytt kjøkken"

  • Lik og del! Hva med å spre ordet til vennene dine på Facebook eller andre steder, for å vise frem den gode jobben som er gjort i Sudan, og at hjelpen kommer frem? Det setter vi stor pris på!

  • Bli trygghetsfadder! Vi setter veldig stor pris på de som har mulighet til å gi et beløp hver måned - dere gjør det mulig å satse, slik vi har fått til i Kassala! For 250 kroner i måneden kan du sende et barn på skolen i en måned.

  • Bidra til fest og arrangementer! Hva med å bidra til å skape blest om prosjektet? Vi har for eksempel tenkt å lage en fest i Oslo til høsten, med bilder og film fra Sudan, salg av mat og utlodning - vil du bidra? Ta kontakt!


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page