top of page

En litt personlig historie om det å sensurere bilder og navn

Brødrene Rayan, Abraham og Omar slapper av på senteret en varm dag i januar. Dette er ikke deres virkelige navn. Vi har endret dem av hensyn til guttenes personvern. Vi vil at guttene skal være fri til å gjøre hva de vil i fremtiden, uten å være knyttet til senteret for gatebarn. De er veldig stolte av tegningene og vil gjerne at jeg tar bilder av dem. Men de liker ikke å bli tatt bilde av ansiktet, fordi de liker ikke å bli publisert på lokale sosiale media-grupper. Jeg sa at jeg lover å ikke publisere personlig bilde av dem,

- Men jeg vil gjerne si til mine kollegaer hvordan dere har det, og fortelle om aktiviteter dere gjør her på senteret.

- Ok, sa de.

- Da må du sensurere ansiktet mitt, Ok? sa Abraham.

- Ok, sa jeg.

Dette er viktig for guttene, og det er også viktig for oss i Til trygghet. Selv om vi veldig gjerne ville delt mange bilder av de smilende, energiske ansiktene til alle barna som kommer innom senteret daglig, så er vårt fremste ønske og mål å beskytte disse barna og hjelpe dem til en bedre fremtid. Dette gjøres best uten at navn og bilde knyttes til et senter for gatebarn.

De tre guttene hjelper faren sin med å selge ulike produkter rundt på markedet. De selger klærne de hadde da de var mindre, handleposer og bønnetepper. Jeg spurte om det lønner seg?

- Ja, sa Rayan, vi tjener litt penger. Det går bra, sa han.

De tre kommer ofte til senteret til å få mat og hvile litt. De jobber hardt, og de vet at senteret vårt er åpent og at de kan sitte her og hvile og være barn. De tegner biler og høner, de snakker med andre barn, og de har det gøy!


Og så går de videre og fortsetter å selge varene sine på markedet.Skrevet av Taha Hussein Ahmed,


Grunnlegger av senteret i Kassala og styreleder i den frivillige organisasjonen "Til trygghet" i Norge.


Har du mulighet til å bidra? Flere barn som Ryan, Abraham og Omar trenger hjelp! Til trygghet bruker svært lite penger på administrasjon (omtrent 1500,- i året), ingen penger på lønn, og pengene som samles inn her i Norge går uavkortet til senteret og skolebarn i Kassala.


Vipps et valgfritt beløp til 99527 (Til Trygghet), eller bli Trygghetsfadder!

For å bli trygghetsfadder kan du overføre et månedlig beløp til kontonummer 1254.05.76872 (Fra tigging til trygghet). For 250 kroner kan ett barn gå på skole og få mat og trygghet på senteret i en måned.
Commentaires


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page