top of page

Nye skolesekker, økt aktivitet og intensjonsavtale med Unicef

Her i Norge er skolestart gjennomført og høsten godt i gang. Vi sendte penger etter søknad fra From Street to Safety i Kassala, og har fått høstens første rapport tilbake fra dem. De er aktive!


75 nye skolesekker Blant annet har de kjøpt inn nye skolesekker, utstyr og skoleuniformer til 75 barn som startet på skolen i fjor og/eller skal begynne på skolen i år. Pengene som kommer fra Norge er viktige for å få til dette.


Økt besøk på senteret

From Street to Safety rapporterer om økt besøk på senteret: Mellom 40 og 70 barn er innom senteret hver dag og får mat, og veiledning fra de voksne, hjelp til personlig hygiene (vask av klær og kropp) og får mulighet til å slappe av eller leke på senteret. Dette er verdifull tid for barn og ungdom som ikke har mange andre fristeder.


Intensjonsavtale med UNICEF From Street to Safety (FSTS) har inngått en intensjonsavtale ("memorandum of understanding") med UNICEF, FNs organisasjon for barn, som er tilstede i Kassala, Sudan. Avtalen går via Sosialdepartementet i Kassala ("Ministry of Social Affairs"). Det de har blitt enige om er å lage en plan for gatebarna i Kassala. UNICEF har fått en ny leder som er veldig engasjert i situasjonen til gatebarn i Kassala. Han vil gjerne samarbeide med FSTS, gjennom Sosialdepartementet. UNICEF og FSTS har også samarbeidet om å lage en workshop for ansatte og frivillige om hvordan de kan hjelpe barna på best mulig måte.

Ut over dette har From Street to Safety også skrevet flere søknader om økonomisk støtte til lokale aktører, om mattilgang, støtte til mødre av gatebarn, osv. Vi i Til Trygghet i Norge heier på dere og er glade for å se at støtten fra våre givere og faddere kommer barna til gode helt konkret og direkte.


Vil du bli fadder eller støtte oss?

Du kan støtte arbeidet ved å bli trygghetsfadder. Overfør et valgfritt beløp til Til Trygghet sin konto 1254.05.76872, og sett på månedlig overføring. For 250 kroner i måneden kan et barn få gå på skole, få mat og skolesaker. Dette er en gave for livet for barna det gjelder!


Du kan også vippse et valgfritt beløp til 99527. Alle monner drar!


Комментарии


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page