top of page

Gratulerer, Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi!

I dag mottar Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi fredsprisen. Vi støtter deres kamp mot undertrykkelse av barn og ungdom og for alle barns rett til å gå på skole. Fra tigging til trygghet er opptatt av og jobber med de samme problemstillingene.

I dagens Aftenposten siteres professor i internasjonal utdanning ved Cambridge-universitetet Pauline Rose om årskene til hvorfor antall barn som får skolegang på verdensbasis har stagnert. Fra 2000 gikk det raskt i riktig retning, men "Det var så å si de lavesthengende fruktene man nådde de første årene, mens man nå sliter mer med å få tak i de som henger høyest, altså de mest marginaliserte barna."

Siden 2007 har antall barn som går på skolen holdt seg stabilt. Av 58 millioner barn som ikke går på skolen i dag, bor over halvparten i afrikanske land sør for Sahara. Sudan er ett av disse landene, og de hjemløse barna i Port Sudan tilhører gruppen Pauline Rose snakker om: de er de mest maginaliserte og sårbare.

Ønsker du å bidra til at flere barn får en trygg framtid og får gå på skole? For 250 kroner i måneden kan du sørge for at et barn for gått på skole. Bli fadder i dag! Ta kontakt med oss på mail eller sosiale medier.

Skrevet av Anniken Schwamborn

Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page