top of page

Fra gata og hjem!

I sommer har vi reddet seks gutter fra et hardt liv på gata i Kassala, Sudan. En av disse var tidligere omtalte "Jamal", en gutt på 12 år som overlevde ved å selge brukte poser på markedet om dagen, og som sov på en farlig byggeplass om natten. I dag kan du lese historien om "Abdalla" (ca 12 år) som endelig har kommet hjem til mamma og pappa.

Hvis noen har lyst til å bidra til dette meningsfylte arbeidet, er det mulig å vippse over penger. VIPPS-nummeret vårt er 99527. Merk gjerne bidraget "hjem".

I Sudan lever de fleste barn og ungdom sammen med familien sin. Det er her de får trygghet, mat og skolegang. Dessverre er det en del barn som kommer bort fra familien sin av ulike grunner, og disse havner ofte på gata. De har kanskje et håp om å klare seg selv på en god måte, men svært få lykkes med dette. Realiteten er at de ofte har svært dårlige boforhold, og at de får dårlig betalte jobber, hvis de får jobb i det hele tatt. De ender ofte opp med å måtte stjele og tigge for å overleve. Mange blir også utnyttet seksuelt, og lim er et vanlig rusmiddel blant disse barna.

Barna som bor på gata er aller nederst på samfunnets rangstige, og skam kan ofte gjøre det vanskelig å overtale barna til å dra tilbake til familiene. I tillegg kan det være svært vanskelig å oppspore familien. Så langt i sommer har vi i Kassala altså gjenforent seks gutter med sine familier, og vi jobber med å hjelpe flere.

Vær med på å hjelpe flere barn: Bli trygghetsfadder!

En stolt "Abdalla" viser tegningene sine til Khalid som jobber på senteret. "Abdalla" er kladd i blått.

En av guttene er "Abdalla". Han er ca 12 år og har bodd på gata en stund. Han har bodd som mange av de andre barna; på en farlig byggeplass. Han har verken hatt seng eller madrass å sove på, så han har sovet på bakken med en liten kartong under hodet. På dagtid jobbet han som poseselger og isselger på markedet. Han har også hatt andre småjobber. "Abdalla" er snill, hyggelig og hjelpsom. Da vi først ble kjent med ham, ønsket han ikke å dra tilbake til familien sin, og han sa at faren var slem. Han syntes også friheten han fikk ved å bo på gata var forlokkende. Etter mange samtaler forsto han at det ikke var noen fremtid for ham på gata i Kassala, og at fremtidsutsiktene ville bli mye bedre dersom han dro hjem og fullførte skolen. Det var nok litt flaut for ham å innrømme det, men gjennom disse samtalene fant han etterhvert ut at han ville hjem likevel, og etter mye arbeid har vi fått ham hjem til familien i Darfur! Vi har snakket med ham flere ganger på telefon de siste dagene, og både han og familien er lykkelige for at han har kommet hjem. Hjemreisen ble sponset av lokale givere.

Vil du også bidra? VIPPS-nummeret vårt er 99527. Merk gjerne bidraget "hjem".

På bildet over viser en stolt "Abdalla" tegningene sine til Khalid som jobber på senteret. ("Abdalla" er kledd i blått.)

På bildet under har "Abdalla" sovnet på en sofa på senteret. Han bodde svært utrygt på en byggeplass i Kassala, og var derfor trøtt om dagen. Nå er han gjenforent med familien sin.

Her har "Abdalla" sovnet på en sofa på senteret. Han bodde svært utrygt på en byggeplass i Kassala, og var derfor trøtt om dagen. Nå er han gjenforent med familien sin.

Dette arbeidet vi gjør for disse barna er så utrolig meningsfylt, men også veldig tidkrevende og ganske dyrt.

Har du lyst til å bidra? Vipps over noen penger! Alle monner drar. VIPPS-nummeret vårt er 99527. Merk gjerne bidraget "hjem".


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page