top of page

En smak av Sudan


Restauranten har åpnet, vil du smake?

Vår søsterorganisasjon From Street to Safety i Sudan har bygget et dagsenter for gatebarn i Kassala. Med hjelp av mange frivillige og god dugnadsånd har de nå bygget opp dagsenter med kjøkken og en liten restaurant der det før bare var en åpen plass. Takk til alle som har bidratt, både i Norge og Sudan!

Overskudd i kassa!

Barn og unge som bor på gata, og flyktninger, får gratis mat på senteret. Alle andre kan kjøpe seg et godt varmt måltid fra restauranten. På den måten tjener de penger til drift av senteret. Nå i oktober 2017 går restauranten med et lite overskudd i kassa, det lover bra for videre arbeid! Neste prosjekt nå er å skaffe et kjøleskap til kjøkkenet, slik at de kan oppbevare mer mat.

Vil du bidra til arbeidet? Det er mulig å vippse over penger. VIPPS-nummeret vårt er 99527. Hva med å spandere en middag på et gatebarn, ved å gi et beløp tilsvarende en middag?

Vil du smake noe nytt? Prøv en sudansk middag i helga

Varme gryter og gode krydder! Nedenfor er det en oppskrift på sudansk mat, en molah (gryterett) med gresskar. I et sudansk måltid er det vanlig å ha én molah (gryte) og en eller to salater (jo flere mennesker, jo flere salater). De pleier også å spise med pitabrød, og gjerne fra samme fat. Kos dere med matlagingen og måltidet!

Gresskargryte

Ingredienser:

2 store eller tre små rødløk

1 boks hakkede tomater eller 3-4 ferske tomater

2 ss tomatpure

3 fedd hvitløk

1-2 ss malt koriander (frøene, ikke frisk eller tørket koriander)

2 ts malt kanel

Ca 3 dl vann

500 gram gresskar

200-400 gram lamme- eller oksekjøtt med bein (evt. erstatt med mer gresskar dersom vegetar)

Matolje til å steke i og salt

Framgangsmåte:

Skrell og kutt løken i små biter, hell litt olje i en gryte og surr løken til den er helt gyllen og myk. Hell så på vannet og tomatene og la det småkoke sammen med kjøttet mens du kutter opp gresskaret i terninger. Legg gresskarterningene i gryta. La det koke i ca 40 min til kjøttet er gjennomkokt og løken begynner å gå i oppløsning. Ha så i hvitløk, krydder og tomatpuré, smak til med salt. La det småkoke på lav varme i 10 min til, eller en time hvis du har tid.


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page