top of page

En annerledes julefortelling, og en annerledes julegave

Sarah er ni år og bor og jobber på gata i Kassala, Sudan. På julemorgen, som på Id, kommer Sarah til å våkne tidlig. Det gjør hun nemlig alle dager. Hun ligger hardt. Hun har en pappeske og noen plastposer til pute, men det er ikke derfor hun våkner tidlig. Sarah må passe seg. De andre ungdommene på gata er ikke alltid snille med jentene, for lim og andre rusmidler har dessverre blitt en livbøye for mange. Enkelte av politimennene er heller ikke alltid til å stole på, har Sarah smertelig fått erfare. Om natten er hun sårbar og uforberedt, så det er best å våkne tidlig. I tillegg må hun rekke å tjene nok penger. Hun overlever ved å selge poser til handlende på markedet. Da Sarah begynte på skolen var hun seks, og da hun sluttet var hun sju. Familien klarte akkurat å skrape sammen nok penger til skolegang til Sarah og de tre brødrene, men da pappa forlot dem, ble økonomien stram. For stram for skolegang, og for stram for et hjem. Sarah hadde en drøm om å bli lærer. Er det for sent?

Nei, det er ikke for sent! Hjelp barn som Sarah med å komme seg bort fra livet på gata, og tilbake til livet på skolen! Fra og med 2017 har Fra tigging til trygghet sentere i både Kassala og Port Sudan. Til sammen kommer ca 300 barn innom ukentlig for et måltid mat og trygg voksenkontakt. En pause fra gata er etterlengtet for mange! I tillegg får 29 barn dekket skolegang. Dette er barn som ellers ville jobbet på gata. Vår drøm for 2018 er at enda flere barn kan få denne muligheten.

Ett julekort koster 250 kroner. Velg om du vil gi bort «lunsj og middag», «skolegang» eller «trygg voksenkontakt». Skriv i kommentarfeltet, eller kontakt noen av oss i Fra tigging til trygghet, så sender vi kortene til deg. Kom også gjerne innom julemarkedet på Pust på Majorstua lørdag 9. desember! Der skal vi selge kort, fantastiske fotografier fra Sudan, handlenett, med mer.

Les mer om julemarkedet på Facebook: https://www.facebook.com/events/497243517311858/


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page