top of page

Enighet i Sudan! Men fortsatt vanskelig for barna.

På lørdag kunne Sudan juble over enighet mellom militærjuntaen og protestlederne! Dessverre er tilstanden i Sudan fortsatt problematisk for mange, med stadige strømbrudd, høy arbeidsledighet og knapphet på mat.

Har du lyst til å bidra? Bli trygghetsfadder! Les nederst på siden for mer info. Det er også mulig å vippse et stort eller lite beløp til 99527.

Foto: EBRAHIM HAMID / AFP

Uroen i Sudan har pågått siden tidlig i vår, og i april ble tidligere president Omar Al-Bashir styrtet, og militærjuntaen tok makten. Etter store protester fra opposisjonen, ser det endelig ut til at de har blitt enige! Dessverre har alle protestene, og ikke minst motreaksjonene, hatt store negative konsekvenser for befolkningen i Sudan. I juni ble over 100 personer drept av personer i militæruniformer, og i forrige uke ble alle skolene i landet stengt etter at fem elever ble drept i nok en demonstrasjon. I Kassala er det strømbrudd nesten hver dag, og internett har i lengre perioder vært helt nede.

Barna på senteret vårt i Kassala har gjennom hele den vanskelige tiden fått mat, undervisning og annen oppfølging. Fra april til juli var det nesten 2500 forskjellige barn innom, og 519 barn var faste besøkende. De ansatte og frivillige i From Street to Safety (FSTS) i Kassala har gitt barna mat, undervisning, aktiviteter og spill, samt hjelp til personlig hygiene og henvisning til spesialister innenfor både psykisk og fysisk helse. På grunn av knapphet i tilgangen til mat og elektrisitet har det vært vanskelig å holde restauranten i drift, og barna på senteret har blitt prioritert når FSTS fordeler det de får tak i. Dette gjør at senteret ikke har fått inn like store inntekter som de budsjetterte med, og de vil fortsatt trenge hjelp fra oss til driften av senteret. Har du mulighet til å bidra? Vi trenger faste givere, og blir også meget takknemlige for enkeltbidrag.

For å bli trygghetsfadder legger du rett og slett inn et fast beløp i nettbanken din. Skriv gjerne inn e-postadressen din, så har vi mulighet til å takke deg. Kontonummeret er 1254.05.76872, og beløpet bestemmer du selv. Om du kan avse 250 kroner i måneden, så er det nok til at ett barn får skolepenger, uniform, skolebøker, et varmt måltid hver dag, samt aktiviteter på senteret.


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page