top of page

Tusen takk, Ris ungdomsskole!


Ris ungdomsskole har hatt solidaritetsdag for Sudan!

Solidaritet med Sudan

11. september hadde Ris ungdomsskole i Oslo en solidaritetsdag til inntekt for Til Trygghet.

Alle elevene har lært om senteret vårt i Sudan, og om arbeidet våre venner i Sudan gjør for å få barn og unge bort fra gata, og tilbake på skolen. Skole er nøkkelen til en bedre framtid!

Hva går pengene til?

Ris ungdomsskole med sine 618 elever har jobbet en hel skoledag til inntekt for senteret vårt, og tilsammen samlet de inn over 150 000 kroner! Det er fantastisk, og betyr mye for at vi kan drifte senteret videre det neste året!

Målet for våre samarbeidspartnere i Til Trygghet Sudan (From Street to Safety Sudan) i 2019 er å få 89 barn tilbake til skolen. Hvorfor akkurat 89? De som jobber og er frivillige på senteret bruker mye tid på å kartlegge barna som kommer innom på dagtid:

- Hvem er de, hvor kommer de fra?

- Hvordan har de havnet på gata? Med forskjellige småjobber som skopusser eller poseselger, kanskje langt borte fra familien sin, uten penger eller noen de kan stole på?

- Hva kan de, og hva ønsker de? Noen har kanskje problemer med rus eller kriminalitet, og har opplevd vanskelige ting. Da er det kanskje ikke så lett å dra rett tilbake til skolebenken...

De som jobber på senteret har god kompetanse på å snakke med barn og unge, og ut fra samtaler med dem har de kartlagt at 89 av de som er faste brukere på senteret nå er klare til å starte på skolen igjen i 2019.

Penger til skole og drift av senteret

Pengene går til skoleavgift, skoleuniform, et måltid mat på skolen og utstyr som trengs. I tillegg skal pengene som Ris har jobbet for, gå til drift av senteret, med datamaskin, møbler, leker og leksehjelp, og til restauranten som deler ut mat til barna og selger enkel mat for å skaffe inntekter.

Tusen takk!

Utdanning er nøkkelen til en bedre fremtid - til kunnskap om verden, opplysning om egne rettigheter, mulighet til jobb og inntekt. Alle barn har rett til å gå på skolen, og slippe barnearbeid og utnytting. Vi i Til Trygghet er derfor veldig glade for at norske ungdommer på Ris viser solidaritet med barn og ungdom i Sudan. Hver eneste krone går rett til senteret og prosjektet, og små summer i Norge betyr en stor forskjell i Sudan.

På vegne av alle faddere, frivillige, samarbeidspartnere og styret her i Norge og i Sudan, og på vegne av alle barn og unge som bruker senteret i Kassala, vil vi derfor si:

Tusen takk for innsatsen og for engasjementet til alle ungdommer, foreldre og lærere ved skolen!

Noen av skolebarna i Kassala

Noen av skolebarna i Kassala.

Gutten til høyre (grønn skjorte) har fått hjelp av oss til å gå på skolen. Nå har han fått en fast fadder i Sudan, som gir penger til han og familien hver måned. Han kom fra et liv på gata, men nå gjør han det bra på skolen og jobber mye mindre på gata enn han har gjort før.

Noen av barna som bruker senteret på dagtid

Noen av barna som bruker senteret på dagtid

Gutten til høyre er fast bruker på senteret, sammen med familien som også jobber på gata rundt senteret. Han er tilbake på skolen, men tigger fortsatt på gata om kvelden etter skoletid, noen ganger til kl 22 om kvelden. Da er det ikke så lett å få gjort lekser og være uthvilt dagen etter. Han og småsøskene hans er faste brukere på senteret. På bildet leker de sammen med Ingvild fra Norge.


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page