top of page

Familiegjenforening i pandemitid

På grunn av koronapandemien er senteret i Kassala stengt - akkurat som det meste annet av skoler og institusjoner i Sudan.

Våre partnere i From Street to Safety Sudan er likevel kreative og finner nye måter å jobbe på. De har blant annet gjort en stor innsats med å lage mat, og dele ut såpe og desinfeksjonsmiddel til barna på gata.

De har også jobbet hardt med familiegjenforening i det siste. Blant annet i samarbeid med lokale sosialmyndigheter og UNICEF har de nå i juni sporet opp familier til 20 barn som nå bor alene på gata, og hjulpet hele 15 av dem dem tilbake til familien sin.

Alle familiene bor i den samme byen, et lite stykke utenfor Kassala. Mange av foreldrene hadde sendt barna sine på internatskole eller for å jobbe, men mistet kontakten med barna sine fordi barna rømte fra vold på internatskolene eller ikke holdt på den samme jobben lenger.

FSTS kartlegger mulighetene, sporer opp familiene, ringer og organiserer transport (nå i pandemitid måtte de leie en egen buss og søke på spesielle skjemaer for å være sikker på å unngå smittespredning - ikke lett!) De ordner også praktiske ting som rene klær til barna, overfører penger til familiene slik at de har råd til mat når barna kommer hjem osv.

En utrolig innsats og viktig resultat for barna på gata som nå har det minst like vanskelig som før. Familiegjenforening er god forebygging og en god investering i en tryggere hverdag for barna.


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page