top of page

Skolestart utsatt i Sudan

I forrige uke kunngjorde utdanningsministeren i Sudan ytterligere to måneder med stengte skoler i hele landet. Dette fører til økt bruk av senteret i Kassala.

Vil du bidra? Vipps et beløp til 99527.

På en hjemmelagd flåte manøvrerer to unge gutter seg gjennom de oversvømte gatene i byen Salmaniya, sørvest for Sudans hovedstad Khartoum. Landet opplever nå «århundrets oversvømmelse». Foto: Marwan Ali / AP / NTB

Alle skolene i Sudan vil være stengt til og med 22. november på grunn av oversvømmelser som har rammet landet siden august. Mange skolebygninger er ødelagt, og det er ikke mulig å gi barna verken opplæring, skolemat eller skolebøker. Regntiden i Sudan varer vanligvis til slutten av oktober. Til sammen er 86 000 bygninger ødelagt av flommen, og over 114 mennesker har omkommet.

Flere barn på senteret

Selv om ikke Kassala er rammet av flom i år, er skolene i byen likevel stengt som følge av bestemmelsen. Dette merker senteret vårt i Kassala godt. Barn og ungdom som vanligvis er på skolen på dagtid, kommer til senteret i stedet. From Street to Safety har derfor hatt ekstra utgifter på senteret denne høsten for å gi mat til alle som trenger det.

Drift av senteret

Til trygghet i Norge har i høst overført 4000 Euro, 44 000 kroner, til søsterorganisasjonen vår. Disse skal gå til drift av senteret frem til jul, men også til skolestart når skolene åpner igjen. Sammen har vi sendt flere hundre barn tilbake på skolen de siste årene, og barna er klare når skolene omsider skal åpne i november.

Vil du bli trygghetsfadder?

250 kroner i måneden dekker skolegang, mat og aktiviteter på senteret for ett barn. Kontonummeret er 1254.05.76872. Merk betalingen med "trygghetsfadder" og sett på månedlig trekk. Ditt bidrag betyr mye!

Les mer om flommen her: https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2020/09/20/195706700/arhundrets-flom-har-lagt-sahel-under-vann


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page