top of page

Fem nye skolebarn + skolesekker til alle!

24. august 2022

Som i Norge har det også i Kassala vært skolestart etter sommerferien, og alle de 72 barna som gikk på skolen i vår har fortsatt i høst. I tillegg sponser vi nå fem nye skolebarn!


Alle de 77 barna "våre" hadde behov for nye sekker, så det har blitt prioritert. I tillegg finansierer senteret skolebøker, uniform og lunsj for alle barna mens de er på skolen. Dette er en av våre desidert viktigste oppgaver, og vi er så glade for hvert eneste barn som begynner på og gjennomfører grunnskolen!


Å bryte en ond sirkel

Selv om det er flere manuelle jobber i Sudan enn i Norge, er mulighetene for en god fremtid betydelig større dersom man kan lese, skrive og regne. Mange av barna som kommer til senteret i Kassala har foreldre som selv er analfabeter. Mange har tunge jobber på gata, for eksempel som bud eller bærehjelp. De har liten mulighet til å legge av penger til pensjon eller uforutsett sykdom, og noen bor også på gata. Skole er ikke gratis i Sudan, og skolepenger er noe disse foreldrene ikke har mulighet til å prioritere. i tillegg er de ofte avhengige av at barna hjelper til for å få endene til å møtes. Barnearbeid er ikke uvanlig, og barna gjør jobber som skopussere, poseselgere, bud, osv.


Har du mulighet til å hjelpe enda flere barn ut av denne onde sirkelen?


Bli Trygghetsfadder ved å overføre et fast, månedlig beløp til kontoen til Til trygghet! 250 kroner i måneden er nok til å skaffe et barn både skoleplass, utstyr og mat. Kontonummeret er 1254.05.76872.


Eller vipps et valgfritt beløp til 99527.


Tusen takk for hjelpen! Alle monner drar!Comentarios


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page