top of page

Jalal sin vei ut av tigging og fattigdom

I Norge er skolegang både en plikt og en rettighet. I Sudan er det ingen av delene. Møt Jalal som holdt på å droppe ut av skolen, men som takket være senteret i Kassala fant veien tilbake til skolebenken! I fjor fikk senteret i Kassala besøk av en ung gutt. Sosialarbeiderne på senteret satte seg ned med ham for registrering og kartlegging og fant ut at gutten tigget eller jobbet på gata hver eneste dag, og at han dermed ikke kunne gå på skole. De dro hjem til familien hans og forklarte hvor viktig skolegang er.


Hvorfor er skole så viktig?

Uten minst et par år på skole ender barna ofte opp som analfabeter og er mer eller mindre låst i en vanskelig livssituasjon for resten av livet. Dette er uheldig for foreldrene også, som vanligvis får hjelp av barna når de selv blir for gamle til å jobbe. I land uten velferdsstat fungerer barna på en måte som både pensjon og livsforsikring. Sist, men ikke minst, er barnas skolegang vesentlig for et lands sosiale og økonomiske utvikling.


Løsningen

Jalals familie forsto betydningen av skolegang for gutten sin, men hadde ikke nok penger til å betale for det. Til Trygghet sin søsterorganisasjon i Kassala, From Street to Safety, tilbød Jalal muligheten til å gå på skole gratis, og nå går han sitt andre år. Jalal jobber nå bare i helgene.


Vi kan hjelpe flere som Jalal - og du kan bidra!

Til Trygghet samler inn penger for å hjelpe søsterorganisasjonen vår i Kassala. Hvert år sender vi mellom 100 000 og 150 000 kroner for å finansiere senteret og sende barn og unge på skole. Vi hadde ikke klart det uten hjelp! Vår viktigste og mest stabile inntektskilde er trygghetsfaddere - folk som gir en fast, liten sum penger i måneden. Kan du avse noen hundrelapper? For 250 kroner i måneden kan vi sikre et barn som Jalal skolegang, skolemat, bøker, sekk og uniform, samt lek og trygg voksenkontakt på senteret.


Bli trygghetsfadder: Overfør 250 kroner (eller et annet valgfritt beløp) til 1254.05.76872, og sett på månedlig trekk. Marker overføringen med "trygghetsfadder" og din e-postadresse, så får du en liten oppdatering på e-post omtrent hvert halvår.Comments


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page