top of page

Juletid = fredstid. Eller?

Julegavene er kjøpt inn og barna sitter rundt bordet og lager pepperkaker. Hjemme hos oss i Oslo er det fri fra skole, frihet fra undertrykkelse og endelig juletid.


Samtidig pågår det store katastrofer i andre menneskers liv. Vi kan lese om tusenvis av mennesker som har mistet livet på Gazastripen, og det er dessverre ikke det eneste stedet det begås urett.


Det kan være vanskelig å ta inn over seg enda mer urett, men krigen raser i Sudan også. Det er borgerkrig mellom regjeringen og den paramilitære militsgruppen RSF, og folket lider.


Nesten 7 millioner mennesker er på flukt, og nå har RSF tatt over enda flere områder, som gjør at folk må flykte igjen.


Bildet til venstre er tatt i utkanten av byen Wad Medani, Sudans nest største by. Mange prøver å flykte ut av byen. De fleste flykter østover, der det foreløpig ikke har vært krigshandlinger.


Byen Kassala ligger helt øst i Sudan, på grensen mot Eritrea. Byen er vant til å ta imot flyktninger fra Eritrea, men det siste året har den tatt imot rekordmange flyktninger fra eget land.


Ifølge UNHCR er det allerede nå over 120.000 interndrevne flyktninger i Kassala, og flere er på vei.


Frivillige fra From Street to Safety som vanligvis jobber på senteret for gatebarn i Kassala sentrum har gjort en kjempeinnsats de siste dagene for å stable på beina et tilbud til de tusenvis av flyktningene som er på vei.De frivillige lager, pakker og deler ut mat til flyktningene som kommer til Kassala. Mange av menneskene som kommer nå flyktet fra Khartoum i april, og de er nå på flukt for andre gang på under et år. Mange har lite eller ingen ting.

Noen av flyktningene har allerede kommet fram til Kassala, og på dette bildet ser du to frivillige fra From Street to Safety som deler ut mat og vann.Mange av flyktningene er barn. Glemt av verdenssamfunnet, men heldigvis ivaretatt av gode frivillige.


Mine barn i Oslo er trygge, litt bortskjemte pepperkakebakende unger som gleder seg til jul. Hvis du kjenner deg igjen i dette, har du kanskje mulighet til å hjelpe noen som ikke har det like godt?


De frivillige i Kassala vil gjerne hjelpe så mange som mulig, men mat koster mye penger i krigstid, og midlene er ikke uendelige. Jo mer vi klarer å samle inn, jo flere kan de derfor hjelpe.


Vipps et valgfritt beløp til 99527. Merk betalingen "flyktninger".Comments


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page