top of page

Alvorlige nyheter fra Sudan

Tusenvis flykter fra borgerkrig i byene

Borgerkrigen i Sudan har vart i over 8 måneder, og i løpet av denne tiden har tusenvis av sudanesere blitt drevet på flukt fra kampene. Den lille byen Kassala har allerede tatt imot over 120.000 flyktninger, og nå er flere på vei. RSF, den paramilitære militsen som lenge har kjempet mot regjeringshæren i Khartoum og Darfur, har nå også tatt Sudans nest største by, Wad Medani. Tusenvis av sivile flykter og har flyktet fra byen for å komme unna RSF. Veldig mange av disse har allerede flyktet en gang da de måtte rømme hovedstaden Khartoum.

Mange voksne, kvinner og barn flykter til Kassala

Tusenvis av disse flyktningene strømmer nå inn i Kassala. Noen få har familie eller venner i Kassala som de kan ta inn hos, men de fleste har verken mat, vann eller tak over hodet. Noen har fått med seg nok ressurser og penger til å klare seg en stund, men siden mange allerede har flyktet én gang, har de ikke mye igjen. Mange av flyktningene er kvinner og barn, og mange kommer nok til sove på gatene i Kassala sentrum, da skoler og andre lokaler allerede er fylt opp med flyktninger.


Senteret hjelper flyktninger, vil du gi et lite bidrag i en ekstremt vanskelig tid?

Vi ønsker å hjelpe disse, og med senteret til "From Street to Safety" midt i Kassala by har vi den muligheten. De frivillige er allerede i gang med å lage mat til flyktningene, og de planlegger å servere denne maten og dele ut vann. Skal vi klare å hjelpe flere, så trenger vi hjelp av dere. Vil du vippse oss litt penger til å kjøpe inn mat? Da lover vi å hjelpe så mange vi klarer.


Vipps et valgfritt beløp til 99527. Merk betalingen "flyktninger".


Frivillige i From Street to Safety som gjør klar mat til flyktninger.Dette bildet er fra senteret i Kassala. En frivillig holder rundt en av brukerne av senteret.


Comments


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page