top of page

Urolige tider i Sudan

Militærkupp i Sudan i oktober

Dessverre opplever Sudan igjen urolige tider. 25. oktober var det militærkupp i landet. Etter dette har situasjonen i Sudan vært veldig ustabil. Folk er ute i gatene og demonstrerer mot de militære. Mange ønsker å få tilbake den sivile regjeringen, og ber hæren om å løslate alle politiske fanger, blant annet statsminister Abdullah Hamdook. Det har vært en rekke store demonstrasjoner i hovedstaden og flere andre byer. Politiet og militæret har brukt mye vold mot demonstrantene, nyhetene melder om 14 drepte og over 70 skadet til nå.


Nettet stengt og lite nyheter kommer ut

Militæret har blokkert internett og telefonkommunikasjon siden kuppet. Dette for å få kontroll over situasjonen. Likevel folk klarte å kommunisere sammen, og demonstrasjoner er i full gang dag og natt. Dette gjør selvfølgelig også at det er vanskelig å få oversikt og kommunisere med våre samarbeidspartnere i Kassala.


Siste nytt fra senteret i Kassala

Vi har veldig lite kontakt med prosjektet i Kassala, men har gjennom en kort telefonsamtale fått vite at alle har det bra på senteret. Vi har fremdeles ikke så mye informasjon om drift av prosjektet. Vi følger med nøye på situasjonen og kommer med flere oppdateringer fremover.


Vil du bli fadder eller støtte oss?

Du kan støtte arbeidet ved å bli trygghetsfadder. Overfør et valgfritt beløp til Til Trygghet sin konto 1254.05.76872, og sett på månedlig overføring. For 250 kroner i måneden kan et barn få gå på skole, få mat og skolesaker. Dette er en gave for livet for barna det gjelder!


Du kan også vippse et valgfritt beløp til 99527. Alle monner drar!

Comments


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page